Blanxart Choklad

Blanxart choklad tillverkas med kärlek och glädje i soliga varma Spanien.

Historien om Blanxart började i April 1954 i ett litet hus i Barcelona när en chokladälskande mastro satte igång att börja tillverka hans alldeles egna fina handtillverkade choklad.

I dag sker tillverkningen i stort på samma sätt, de är bara några fler och har lite större lokaler.

De tillverkar sin choklad för hand och har total kontroll från trädet till färdig choklad.

De rostar sina egna kakaobönor från väl utvalda små plantage själva och gör hela tillverkningen i sina egna fabriker i soliga Spanien, ”from bean to bar”.

Spännande och klassiskt Spanskt. Väldigt krämig och gräddig smak.

Blanxart

Blanxarts 80 % iga choklad är riktigt mjuk och krämig i smaken pga att de använder mer av det nyttiga kakaosmöret i sin choklad.

Deras ekologiska choklad från Dominikanska republiken har en helt annan prägel.

Blanxart´s serie ”origen Ghana” är tillverkad av kakaobönor från några familjer i Ghana. Dessa familjer har fått utbildning och material från Blanxart för att kunna ta hand om kakaobönorna på rätt sätt. Tack vare kontakten med Blanxart har dessa familjer ett bra liv nu, med mat, boende, skola för barnen, som nu kan läsa, skriva och till och med lärt sig prata engelska.

Ett härligt kärleksfullt företag med hjärta och glädje för världen och sin choklad.

Blanxart från soliga varma Barcelona i Spanien gör ett fantastiskt hantverk för oss att njuta av. Deras krämiga, gräddiga,
lena choklad smälter fint på tungan och har blivit en riktig favorit för oss Svenskar.

Blanxart reser världen över för att hitta de finaste kakaobönorna, unikaste smakerna och den där alldeles speciella känslan som bara en chokladmakare kan skapa. De har ett fint samarbete med kakaobönder runt om i världen för att ge tillbaka till kakaons ursprung.

Vilken är just Din favorit?