320 kilometer utanför Afrikas kust, på ön Madagaskar, finns några av världens sista genetiskt rena kakao. Choklad som tillverkas av denna släktgren kakao är så fantastiskt smakfull; det är som att upptäcka choklad för allra första gången. Detta är den kakao som används för att tillverka Madécasse!
Vi betalar kakaobönderna ett rättvist pris för deras kakao. Sen gör vi något som aldrig hänt, vi tillverkar vår choklad i Madagaskar. Detta ger 4 gånger så mycket fördelar som Fair Trade Kakao. Varje steg i tillverkningsprocessen:
- Säkerställer en bättre miljö i Madagaskar.
- Skyddar och främjar den naturliga livsmiljön, de inhemska djurarterna, de inhemska träden och skogarna.
- Främjar biologisk mångfald då kakaon får växa vilt i sin naturliga miljö tillsammans med vilda fruktträd och andra ätbara växter.
- Den näringsrika jorden gör att växterna och människan mår bra.
Skördas för hand.
Medverka i Chokladhistorian – En chokladkaka i taget
- Ger 4 gånger så mycket till Kakaobönderna & Landet än ”Fair Trade gör.
- Uppväxt och tillverkad i Madagaskar.
- Tillverkad av kakao som växt i naturligt ekologiska områden.
- Växt i skuggan i Madagaskars berg.
- Madagaskars hetaste hemlighet.
- En av världens mest innovativa företag.
- En av ytterst få premiumchokladsorter som tillverkas från ”Bean to Baar” i Afrika.
- Choklad som är bra för lokalinvånarna (kakaobönderna), direkt från ursprungskällan.