Madécasse

320 kilometer utanför Afrikas kust, på ön Madagaskar, finns några av världens sista genetiskt rena kakao. Choklad som tillverkas av denna släktgren kakao är så fantastiskt smakfull; det är som att upptäcka choklad för allra första gången. Detta är den kakao som används för att tillverka Madécasse!

Vi betalar kakaobönderna ett rättvist pris för deras kakao. Sen gör vi något som aldrig hänt, vi tillverkar vår choklad i Madagaskar. Detta ger 4 gånger så mycket fördelar som Fair Trade Kakao. Varje steg i tillverkningsprocessen:

  • Säkerställer en bättre miljö i Madagaskar.
  • Skyddar och främjar den naturliga livsmiljön, de inhemska djurarterna, de inhemska träden och skogarna.
  • Främjar biologisk mångfald då kakaon får växa vilt i sin naturliga miljö tillsammans med vilda fruktträd och andra ätbara växter.
  • Den näringsrika jorden gör att växterna och människan mår bra.
    Skördas för hand.

Medverka i Chokladhistorian – En chokladkaka i taget

  • Ger 4 gånger så mycket till Kakaobönderna & Landet än ”Fair Trade gör.
  • Uppväxt och tillverkad i Madagaskar.
  • Tillverkad av kakao som växt i naturligt ekologiska områden.
  • Växt i skuggan i Madagaskars berg.
  • Madagaskars hetaste hemlighet.
  • En av världens mest innovativa företag.
  • En av ytterst få premiumchokladsorter som tillverkas från ”Bean to Baar” i Afrika.
  • Choklad som är bra för lokalinvånarna (kakaobönderna), direkt från ursprungskällan.

Det här har sagts om oss

THE WALL STREET JOURNAL: ”Small Factories take Root in Africa” Sept 2011
INC: ”A small company making chocolate and doing good.” July 2011
THEDAILYGREEN: ”One of The Best Organic and Fair Trade Chocolates” July 2011
DETAILS: ”The Country´s Best small-batch, Bean-To-Bar makers.” May 2010
FAST COMPANY: Named one of the 50 Most Innovative Companies in the world. March 2011
GOOD FOOD awards: ”Madécasse is redefining chocolate production.” 2011
FOOD&WINE: Named top 40 under list of people changing the way Americans eat and drink…
WINESPECTATOR: ”I put quality of all bars very, very high.” May 2010
THE NEW YORK TIMES ”I´m awstruck. The 70% is smooth and chocolaty with a sweet-and-sour dried cherry finish.” July 2009