Veganska Nougatplattor

Gillar du nougat?
Då är detta något för dig! 

Visste du att i den mesta nougat är det någon form av mjölk. 
Men inte i denna.

Vegan: Jajamensan
Glutenfri: Ja visst
Sojafri: Japp
Sockerfri: Innehåller endast kokossocker som sötning (i chokladen)

Få ingredienser – Enkelt – Snabbt – Gott
Bara att göra.

Ingredienser:
– Zebeda Chocolate´s Chocodrops 70%
– Mandelpasta
– Banan
– Solroskärnor
– Frystorkad mango (kan uteslutas)

Enkelt – Snabbt – Enkelt – Snabbt

Gör så här:
1. Ta lika många gram choklad som du tar mandelpasta. Smält chokladen och rör sedan i mandelpastan.
2. Klicka ut till ett jämnt tunnt lager, på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in brickan i frysen tills det stelnar. Kan ta ca 30-60 minuter.
3. Ta ut ur frysen och stansa ut lagom stora bitar. 
4. Lägg på bananskivor på bitarna. Ringla över smält choklad och strö över hackade solroskärnor och ev frystorkad mango.




Har du extra nougat över?
Förvara den i frysen, då den annars blir mjuk snabbt. 

Mumsa och Njut!

Berätta gärna vad du tycker och visa mig gärna bilder på när du testar detta. 

Tagga:
#zebedachocolateab

Kramar //Kersti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *